Poate te-ai gândit de multe ori cum ar fi să lucrezi în domeniul IT pe un job de web designer despre care toată lumea știe că este foarte bine plătit. De câte ori te-ai gândit, te-ai și răzgândit pentru că de multe ori nu știai de ce ai nevoie și de unde să începi.

Ca web designer, poți lucra atât într-o firmă, agenție de web design sau marketing digital, cât și ca freelancer, de unde vrei tu. Dacă ai visat vreodată să călătorești în fiecare săptămână și să lucrezi la ceva care te provoacă, web design-ul este biletul tău spre libertate. Atât financiară, cât și tradițională. Poți să îți alegi singur proiectele și chiar să te perfecționezi într-un domeniu de viitor.

Ce trebuie să știi pentru a deveni un web designer de succes?

  • HTML și CSS sunt cerințe obligatorii pentru un web designer care vrea să facă un proiect cap-coadă. Cei care lucrează cu platforme WordPress știu cât de util este ca un web designer să dețină aceste cunoștințe.
  • JavaScript este încă un skill cerut de piață. Cei care lucrează cu WordPress vor fi tentați să învețe și Javascript pentru a oferi servicii mai complexe decât o simplă poză urcată pe site.
  • Schițare idei pe hârtie

Deși web design-ul te pune să te gândești doar la lucratul cu un calculator sau laptop, uneori ideile pot fi mai ușor conturate pe hârtie. Pe hârtie prind mai repede contur și poți modifica de câte ori vrei până ajungi la versiunea finală cu minim de efort. Dacă te afli în fața unui client și vrei să vezi dacă ai înțeles ce vrea de la tine, poți să schițezi o idee în fața lui și retușați împreună.

  • Interface Design

Hârtia te ajută în multe situații, dar cel mai util este să folosești programe grafice eficiente în lucrul cu interfețele web.