Lumea marketingului este din ce în ce mai complexă și mai importantă pe zi ce trece. Epoca digitală în care trăim ne aduce pașii tot mai des în mediul digital decât în cel tradițional. Tot mai mulți oameni își doresc să folosească marketingul digital pentru a-și vinde produsele sau serviciile.

Pentru a avea rezultate în domeniul marketingului ar trebui să știi cele 5 reguli ale performanței în marketing.

What’s in it for me sau mie ce îmi iese?

De obicei clientul pune această întrebare deoarece nu vrea să își scoată portofelul pentru nimic. Deși este o întrebare banală, va trebui să ne punem mereu în locul clienților pentru a-i înțelege și a le oferi ceea ce au nevoie.

Mesaj înainte de canal

Înainte să alegem canalul pe care vrem să ne promovăm va trebui să stabilim clar un plan de conținut, adică ce anume vrem să transmitem. Mesajul trebuie clar definit înainte de a posta sau crea profile social media.

Atenția la ce se postează

Fiecare firmă trebuie să fie atentă la ce postează pe rețelele de social media pentru ca acestea să fie eficiente. O mulțime de mesaje transmise s-ar putea să nu dea niciun rezultat, ceea ce înseamnă doar efort și bani irosiți. Atenția consumatorilor este în general limitată și aceștia nu primesc toate mesajele transmise la orice oră ale zilei.

Termen lung sumă de termene scurte

Pentru ca pe termen lung să fim percepuți drept diferiți de ceilalți clienți va trebui ca strategiile pe termen scurt să fie diferite și să rămână în mintea consumatorilor și clienților. În mod miraculos, oamenii chiar își amintesc ce li se oferă sau ce mesaje primesc.

Planificare și iar planificare

Deși poate părea superficial, de fapt acest principiu nu este așa. Fiecare lucru care este efectuat în numele marketingului trebuie să fie atent planificat și detaliat pentru cele mai bune rezultate. Planificarea de la început poate fi ajutată și modificată, dar este bine să fie făcută înainte de a posta pe blog, website și rețelele sociale pentru o impresie bună.

Promovarea online nu este o metodă ușoară de a atrage clienți și implicit vânzări, dar respectând aceste 5 reguli totul devine mai clar și bine definit. Tot ce au nevoie oamenii din marketing este să știe de la început ce au de făcut pentru a-și atinge scopurile, adică a vinde eficient și pe termen lung. Marketingul este ușor dacă te documentezi temeinic.